Rezidens.hu

Cikkek

Friss hozzászólások

Hírek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Sote.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

MedIQ hírek

Nincs megjeleníthető elem

Közel 4000 aláírás gyűlt össze!

2007.03.13. 07:00 rezidens

Az orvosi egyetemek Hallgatói Önkormányzatai  ma 14 órakor kívánják átadni az Egészségügyi Miniszternek azt a majd' 4000 hallgató által aláírt nyiltakozatot, melyben tiltakozásukat fejezik ki a tárca által meghatározott rezidens keretszámok drasztikus csökkentése ellen. A jelen tervezet a pálya kezdő orvosok, fogorvosok és  gyógyszerészek mintegy harmadát lehetetleníti el. Az intézkedés veszélyezteti egészségügyi ellátás stabilitását és néhány éven belül súlyos szakember hiányt eredményezhet.

A kezdeményezés vészjelzésül kíván szolgálni, mivel a rezidens képzés jelenleg is instabil állapotában a hallgatók további hendikepet már nem képesek elviselni. A helyzet komlyságára utal, hogy egyetlen hét leforgása alatt a hallgatók jóval több, mint fele aláírta a nyilatkozatot, amely az alábbiakat rögzíti: "a rezidensképzés esetleges átalakítása során, két alapszempont figyelembevételét tartjuk szükségesnek: 1. minden államilag finanszírozott alapképzésben diplomához jutó hallgatónak legyen államilag finanszírozott rezidens helye 2. abból kifolyólag, hogy a rezidensképzés egyben munkavégzés is, ezért azzal egyensúlyban levő bérezést tartunk elfogadhatónak."

Célunk a felmerült probléma nyomatékosítása, ami annak ellenére kézzel fogható közelségbe került, hogy a döntéshozói oldal képvisletében ígéretet kaptunk Kökény Mihály elnök úrtól: "Azt biztosan állíthatom, hogy 2007. szeptemberétől még semmi nem változik meg" (ez 2007.03.07-én a "Fórum a rezidensképzésről" alatt hangzott tőle el).

Bízunk benne, hogy a Minisztérium által 1200 végzős hallgatóra beterjeszett 715 fős keretszám ennek megfelően csupán egy újabb tervezet, mit az ígéretnek megfelelően további érdemi korrekció fog követni!

Papp Magor
Magyarországi Orvostanhallgatókat
Képviselő Hallgatói Önkormányzatok
Szóvivő

Szólj hozzá!

Címkék: hír felhívás

A bejegyzés trackback címe:

https://rezidens.blog.hu/api/trackback/id/tr6545939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása