Rezidens.hu

Cikkek

Friss hozzászólások

Hírek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sote.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

MedIQ hírek

Nincs megjeleníthető elem

Előkészítetlen az új rezidensképzési rendszer

2008.02.13. 12:12 rezidens

Előkészítetlen és átgondolatlan az Egészségügyi Minisztérium új rezidensképzési rendszere – állítja az Orvostanhallgatók Érdekképviseletének szóvivője. Papp Magor a parlament szakbizottságának ülésén arra kérte a kormánypárti tagokat, hogy ne idén, hanem csak 2009-től vezessék be a tervezett változtatásokat.

Eszerint az állam kiszállna a rezidensképzés finanszírozásból oly módon, hogy a rezidensek bérét a kórházakkal fizettetné meg. Az orvostanhallgatók képviselője szerint az intézmények mai helyzetükben nem tudják vállalni ezt az anyagi terhet. A szakbizottság kormánypárti és ellenzéki tagjainak egybehangzó véleménye szerint az orvosképzést alapjaiban kellene megváltoztatni.

hírTV (http://www.hirtv.hu/belfold?article_id=199548)

9 komment

Címkék: hírtv hír

A bejegyzés trackback címe:

https://rezidens.blog.hu/api/trackback/id/tr93344700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S.E 2008.02.18. 20:20:14

Pont ma gondoltam rá, hogy végre megkérdezem Magortól, hogyan is áll a szénánk. Ezek szerint rosszul. Azért jó lenne, ha részletesebben és mindenki számára egyértelműen is hallanánk a tervezettekről. Most is az agresszív fellépés ellen vagyok, de szerintem azt a decemberi fórumon megemlített összegyetemi nem-járunk-be demonstrációt - a görögök után szabadon - nem kellene elfelejteni! :) Fórumozók! Legyetek aktívak! Beszélgessetek a témáról az egyetemi ismerősökkel, és egyéb ismerősökkel is, hogy mindenki tudja, mi is a nagy helyzet!!!

MAGOR 2008.02.18. 22:29:53

Nagyon sűrű a programom, de ígérem 1-2 napon belül írok egy hosszabb beszámolót...
Ami fontos:
2008. március 5-én Nyílt Hallgatói Fórumot tartunk Budapesten, a NET-ben, többek között a rezidensképzésről!!! Ott mindenki választ kaphat a kérdéseire!
Részletekkel még jelentkezem...

morgó 2008.02.22. 14:07:08

március 5????? Nem akarok senkit sürgetni, de jó volna tudni mi lesz velünk, akik kb néhány hónapon belül végzünk.... mert jelen állás szerint semmit nem tudunk.... így kénytelen leszek magam munka után nézni a nagyvilágban, kb 10x ennyi pénzért.... nagyon fogom sajnálni azt a 90ezret.... abból pont éhen tudtam volna halni... így lehet túlélem... :)

orsi 2008.02.23. 12:25:28

Eltelt már jó pár nap a Magor ígérete óta, mégsem lettünk tájékoztatva... Nem értem, miért kell ezzel kapcsolatban állandóan ködösíteni és titkolózni és miért kell várni egy találkozóig (amire nyílván mindenki nem fog tudni elmenni és nem ez lesz az elsődleges témája), amikor az internetről mindenki sokkal könnyebben és gyorsabban tudna tájékozódni. Nem erre van ez az oldal véletlenül? Miért van az, hogy más internet oldalakon frissebb információt lehet találni a rezidensképzésről, mint azon, amit azok visznek, akik elvileg a mi érdekeinket képviselik... sőt még be is vallják, hogy van információjuk, megígérik, hogy első kézből fogunk értesülni... Tényleg alig van hátra idő, teljes a létbizonytalanság, nem tudjuk, mi lesz velünk és akkor még az információért is meg kell küzdenünk?! Szerintem elég sokan dolgoznak (és elég sok előnyük is van ebből) a HÖK-nél ahhoz, hogy ha nem is az elnök, de valaki meg tudjon írni ennyi idő alatt egy beszámolót... ami akár több százunk jövőjét is befolyásolhatja. Hova tünt a szolidaritás?

S.E. 2008.02.24. 16:13:38

Bár szerencsére nekem még van két évem, mégis együttérzek a hatodévesekkel, nekem is sok ismerősöm áll most ennek a szakadéknak a szélén. Próbálok nem hibáztatni senkit, de be kell vallani, hogy az információáramlás semmiképp sem nevezhető zökkenőmentesnek. (Halkan megjegyzem, ehhez már az első év alatt is hozzá lehet szokni az egyetemen, nemhogy 6 év alatt.) Én írtam egy harcias körlevelet a csoportomnak, de senki nem reagált (betudom annak, hogy majd mindeki tdk-konferenciázott), söt, még a HÖKösünk sem tudott a március 5-i szervezésről. Abszolút nem érzem, hogy a hallgatók tudnák bármiről is. Legalább plakátok lennének vagy szórolap vagy levél a neptunra vagy felszólalás egy közeg előadás-előtt/után :) , hogy "Hahó, ez és ez van, ekkor és ekkor legyen ott mindenki, hogy döntsünk a következő lépésről" vagy bármi más...

morgó 2008.02.25. 16:12:19

igaza van S.E.-nek... semmi tájékoztatás... de ezt már megszoktuk, a Hökösöknek csak akkor vagyunk fontosak mikor az aláírás kell a megválasztásukhoz.... no comment...

S.E. 2008.02.25. 16:41:24

Segítsünk esetleg plakátolni vagy bármilyen más szervezői munkában? Csak mert ha megint két nappal előtte lesz közhírré téve a fórum, megint leszünk 50-en az 1200 helyett. És akkor megint azt kapjuk válaszként, hogy nem az volt a cél, hogy sokan legyünk..... Ezt is úgy kell felfogni, mint az aláírásgyűjtést a népszavazásra. Csak akkor van értelme és érvényessége, ha a többséget érdekli. Ha nem, akkor a rúgkapálhat a maradék kisebbség, akkor sem történik semmi, maradunk nagy magyar valóságban. Maradunk?

Carlitos 2008.03.04. 03:26:00

Tényleg frissíthetnék gyakrabban ezt a honlapot...
De nem feltétlenül a HÖK-ösök hibája. Én idén ahányszor hallottam "bennfenntes" információt, annyiszor változott. Olykor gyökeresen. És ez nem a HÖK hibája. Lehet, hogy csak nem akarnak félinformációt, talán-tervezetet, üres ígérgetéseket-fenyegetéseket leírni. Volt azokból eddig is elég.
Mindenesetre magam is türelmetlenül várom a (lehetőség szerint) végleges információkat! És persze nem mindegy, mikor jönnek. (Előbb kiderül, hogy feleslegesen gyűjtögette az ember öt évig a pontjait a rezidensfelvételire, aztán kiderül, hogy nem kellett volna abbahagyni az utolsó évben... :)
Szóval ha biztosat tudtok, szánjátok rá az időt a tájékoztatásra, lsz...

Orso 2008.03.10. 17:31:35

Sziasztok!
Én csak azt szeretném kérni, ha bárki tud majd valami konkrétat és pontosat a keretszámokról akkor azt hamar tegye közzé.
Olyan információ hiány van, legalább is mifelénk, hogy az hihetetlen.
Teljes a bizonytalanság, nem is csak az esetleges változások miatt, hanem mert azt sem tudjuk mi a menete a dolgoknak. pl nem tudjuk honnan tudhatnánk meg, hogy az adott keretszámon belül melyik klinika, kórház fog helyhez jutni. Válaszát előre is, akárkinek is köszönöm!
süti beállítások módosítása