Rezidens.hu

Cikkek

Friss hozzászólások

Hírek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sote.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

MedIQ hírek

Nincs megjeleníthető elem

A fiatal orvosok üzenete a társadalomnak

2009.11.12. 20:10 rezidens

Nem csak a jövőnket nem látjuk, a jelenünket sem.

A fiatal orvosok jelenlegi anyagi és munkakörülményei nem teszik lehetővé az egzisztenciateremtést, a szakmai fejlődést, a minőségi munkavégzést. A körülmények veszélyeztetik a betegellátást és az egészségügyi rendszer működését.
 
A jelenlegi tendenciák alapján, hosszú távon sem látjuk a változás lehetőségét. Azzal a figyelemfelkeltő céllal szerveztük ezt a megmozdulást, hogy megérezzük és megéreztessük azt, hogy MI is tudunk tenni – akkor, ha az emberekben, a társadalomban, a döntéshozókban szövetségesekre találunk.
 
Hisszük, hogy képzettségünk, a hat évig, tizenegy évig, majd élethosszig tartó tanulás és a társadalom által a képzésünkre fordított összegek számunkra a lehetőség mellett felelősséget is jelentenek.
 
Karnyújtásnyi körben felelősek vagyunk a világért. Szeretném hinni, hogy karunk messzire, legalább az országhatárig elér.
Az, hogy Hazánkban milyen lesz a jövő egészségügye, leginkább rajtunk múlik. Szeretnénk olyan egészségügyben dolgozni, olyan ellátást nyújtani, amely a betegeknek biztonságot ad, amely elérhető, amelyben megbízhatnak.
 
Történelmi tapasztalatokból tudjuk, hogy az orvosok a magas szintű gyógyítás mellett értékközvetítésre és közösségteremtésre is hivatottak.
 
Bennünk megvan az elkötelezettség, az elszántság, a tenni akarás. Várjuk a jelzést, hogy a társadalomnak is szüksége van ránk.
 
Hazát az orvosnak, orvost a hazának! Fogjunk össze, hogy itthon gyógyíthassunk!
 
Budapest, 2009. november 12.
 
dr. Papp Magor
a Magyar Rezidens Szövetség elnöke
 

1 komment · 1 trackback

Címkék: hír beszéd rezidens

A bejegyzés trackback címe:

https://rezidens.blog.hu/api/trackback/id/tr361521069

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit képzelnek ezek az orvosok? 2009.11.13. 09:17:41

Komolyan nem értem, hogy mit képzelnek magukról a rezidensek és az orvostanhallgatók. Még alig dolgoztak, aztán már több pénzt akarnak. A magam részéről nagyon fel vagyok háborodva. "Vészes e társaság, amelynek tagja lett, Párizst képzel ide Pét...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makkao 2009.12.04. 15:49:43

Íme az orvostanhallgatók saját készítésű kisfilmje az RTL Klub filmpályázatára... SZAVAZZATOK RÁ! Téma: ÜGYELET - egy fiatal orvos szemével link: www.rtlklub.hu/webcsillag/2469_ugyelet Ha nyer a kisfilm, akkor főműsoridőben lejátsszák. Miután megnéztétek, SZAVAZZATOK IS!
süti beállítások módosítása