Rezidens.hu

Cikkek

Friss hozzászólások

Hírek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Sote.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

MedIQ hírek

Nincs megjeleníthető elem

Fórum a rezidensképzésről

2007.03.01. 12:00 rezidens

Kedves Hallgatótársak!

Elérkezett az idő, hogy mindannyian jelzést adjunk arra vonatkozóan, hogy az Egészségügyi Minisztérium által, a szakorvosképzésről készített kormányrendelet-tervezet alapjaiban veszélyezteti a jövőnket!
 
Az időnk szűkös, mert az bármelyik pillanatban a kormány elé juthat, és ott elfogadásra kerülhet. Ezért hangsúlyozottan arra kérlek benneteket, hogy az elkövetkező napokban ennek tudatában figyeljétek az érkező híreket és ennek komolyságával kezeljétek azokat!
 
Egyelőre még rendelkezésünkre állnak azok az eszközök, amelyekkel hatásosan jelezhetünk a törvényalkotók felé azt, hogy a tervezet alapvető hibákat tartalmaz és ezért újabb megfontolásra, átdolgozásra szorul. Hiszek benne, hogy a szavunk eljut az értő fülekhez és segítségükkel sikerül kedvező irányba fordítani a sorsunkat, vagyis felébredhetünk a hirtelen jött rémálomból...
 
Éppen ezért a négy érintett Hallgatói Önkormányzat nevében tanácskozásra hívtuk a kérdésben döntéshelyzetben lévőket, illetve mindazokat, akik érintettek a hatásokat illetően.
 
Ennek megfelelően lehetőség nyílhat arra, hogy
 
Molnár Lajos Miniszter Úr, Kökény Mihály, a Parlament Egészségügyi Bizottságának az Elnöke, a négy egyetem vezetése, Éger István, a Magyar Orvosi Kamara Elnöke, továbbá a rezidensek és a hallgatók képviselői kifejthessék véleményüket. Ennek keretet a
 
FÓRUM A REZIDENSKÉPZÉSRŐL
"Az együttműködésért, hogy itthon gyógyíthassunk"
 
című rendezvényünk ad, amelyet
 
2007. március 7-én, szerdán 18:30-kor Budapesten,
a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében fogunk tartani.
 
A rendezvény egyaránt szolgál mindannyiunk számára i nformációforrásként, másrészt a jelenlétünkkel jelzést tudunk adni arról, hogy számunkra fontos kérdésről van szó, és abban egységesen lépünk fel.
 
Nagy valószínűséggel a rendezvény megkezdése előtt valamilyen békés jelzést fogunk adni mindarról, amit gondolunk, ezért 17:30 utánra már ne csináljatok magatoknak más programot. Erről bővebb információkkal a későbbiekben fogok tudni szolgálni!
 
Arra kérlek benneteket, hogy küldjétek tovább ezt az üzenetet minden lehetséges email listára, és minden lehetséges fórumon!
 
Szívesen látunk a rendezvényre szolidáris oktatókat, orvosokat, hallgatótársakat, szülőket, testvéreket, és mindenki mást, aki kíváncsi, illetve jelenlétével jelezni szeretné, hogy nem ért egyet azzal, hogy a Minisztérium a tervezet szerint alapjaiban tönkre kívánja tenni a magyarországi szakorvosképzést!
 
Azt viszont hangsúlyozottan el kívánjuk kerülni, hogy a rendezvény pártpolitikai színezetet kapjon. Így arra kérek minden érdeklődőt, hogy ne hozzon magával semmilyen félreérthető szimbólumot, illetve ne tegyen a rendezvény szellemiségéhez nem illő semmilyen cselekedetet. Akit ezen érünk, azt egyrészt nem engedjük be az épületbe, másrészt azonnali hatállyal eltávolítjuk a helyszínről!
 
 
Köszönettel:
 
Papp Magor
A magyarországi orvostanhallgatókat
képviselő négy hallgatói önkormányzat
szóvivője

35 komment · 1 trackback

Címkék: felhívás

A bejegyzés trackback címe:

https://rezidens.blog.hu/api/trackback/id/tr1942538

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://stetunygul.blog.rs/blog/stetunygul/generalna/2019/01/05/gole-gospode 2019.01.07. 18:54:40

Az azonos nemű pár felváltva szoptatja újszülött kislányukat - Anyád Tyúkja

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoli 2007.03.04. 11:25:29

Valami komolyabb lépésre van lehetőségünk, mint könyörgő hangvételű leveleket írni az "illetékes elvtársaknak"? Mert az, hogy mi a külföldre távozást lebegtetjük, nem fogja őket meghatni. Másfelől a parlamenti elfogadás biztos, Kubában sem illik Castrot leszavazni, a magyar parlament már régen nem felelős döntéshozó szerv, hanem fegyelmezett szavazógép. Az pedig, hogy ne legyen pártpolitikai színezete a rendezvények, vicces. Én tudom, hogy Te tudod hogy én tudom... de nem mondjuk, mert... Mint a hetvenes években? Miért nem lehet már végre nyíltan beszélni? Miért félünk egy minisztertől? Mert "hatalmon" van? Az adófizetők pénzéből kapja a fizetését (remélhetőleg nem máshonnan), akkor viszont a mi érdekeinket kell szem előtt tartania, nem? Teljesen fejre álltak itt a dolgok, de ezzel a politikailag korrekt sunnyogással meg az illetékes KISZ/MSZMP/minisztérium/EU elvtársnak küldött levelezgetéssel mi is beállunk a sorba, és minden megy tovább a régiben. Pitizünk az amúgy is megalázó bér megmaradásáért. Ez minden, amit tehetünk?

hmn 2007.03.04. 13:39:42

"Ez minden, amit tehetünk? "
- alighanem igen, es meg ez is csak latszatcselekves, ugyse fogjuk oket meghatni.

embernekfarkasa 2007.03.04. 22:28:06

Nos kedveseim!

Látom mindenféle rémképek lepik el ködös elméteket!
"Kubában sem illik Castrot leszavazni"
"magyar parlament már régen nem felelős döntéshozó szerv, hanem fegyelmezett szavazógép"
...
sorolhatnám tovább.
Szerinted ezzel a hozzáállással célt tudunk érni? Valóban úgy látod, hogy a megoldás a komcsizásban, és az egyéb múltat, pardon, folyamatos múltat felemlegető, és más diktatúrákhoz magunkat hasonlítgató hőbörgés a gyógyszer?
Tudod éppen azért nem mennek a dolgok, mert ilyen emberekkel van tele ez az ország. Akik hőbörögni azt tudnak, a másik anyját mindennek elmondják, asztalra csapnak és erős embernek mutatják magukat.
Csakhogy éppen ezzel akasztanak meg minden komoly szándékot a változásra. Mert nem józanok, mert butaságokat ordibálnak ész nélkül.
Miért meglepő, hogy egy pártban a tagok ugyan arra szavaznak egy adott törvény elfogadásával kapcsolatban. Ez mindegyik párt sajátja, mert így működnek. Különben mi a fenének álltak volna össze, ha mind mást akar?
Ami meg a Castrot illeti, Kubában ragyogó az egészségügy, és szegény öreg ha meghal, amennyiben Venezuelai édes komája nem köp a levesbe a szép nyugat és az USA szarrá rabolja és kibelezi az egészet. Ágyő finom szivarok!
De térjünk csak vissza a magyar valósághoz, van itt elég látnivaló!
Tehát itt van ez a ML az egészségügyi minisztár. Nem kedveljük, persze hogy nem, mert nem akar olyan dolgokat csinálni ami nekünk tetszik. Sőt! Amit tenni akar az egyenesen rémes, mert nem elég a hat év az egyetemen, ahol emberséget elszórva tanítanak, és valódi gyakorlatot jó szerencsével tudunk szerezni, de hogy még utána is még MI fizessünk azért, hogy az istenadta nép oly boldog legyen mint a barom, azért az igen igen nagy kérés.
Nagyon jól beszélt Magor! Miből?
Miből fizessük ki azt a pénzt hogy azután (Magor a Duna Televízióban tett nyilatkozatában a napi nyolc óra munkával viszonylag enyhén fogalmazott), miután a belünket kimelóztuk heti több ügyelettel magunk mögött?
És a társadalom, az emberek elvárják, hogy bennünk orvosokban legyen emberség, és mindig azonnal ugorjunk és mentsünk meg mindenkit. Hát igen. Én havi bruttó 140ért mentsem meg az embereket. Közben a fodrász a lepukkant, harmad osztályú sarki üzletében havi 200at vagdos napi hat órában (hozzáteszem hétfőtől péntekig!).
Szóval, hogy az eredeti volnalnál maradjunk.
Világos, hogy a magyar egészségügy fos. Most azon próbálnak bekeményíteni, hogy szart csináljanak belőle, .
Nemes ez a próbálkozás, de nem biztos hogy jó. Mert nem tolonganak itthon azok a fiatalok, akiknek a családja képes belőlük orvost neveltetni.
Viszont nem az a megoldás ezen tervezet elfogadtatása ellen, ha politikai színeket magunkra öltve a többi birkával skandáljuk az egy tábori indulókat. Dehogy, nem kell. A nép megszavazta, a nép akarta.
Vegyünk fel normális hangot, mi fiatalok mutassunk példát, és tárgyaljunk normálisan MLel. Biztos vagyok benne, hogy ő egy értelmes ember.
A reformok kellenek. A feszült helyzetben, nem hinném, hogy ne venne minden ellenvéleményt személye elleni támadásnak. Ne támadjunk. Ne kivont karddal törjünk rá, hogy fejét vegyük, hanem igen is, adjuk tudtára, hogy szeretnénk vele konstruktívan együtt működni mindannyiunk jövője érdekében.
Erre van szükség, nem egyéb hangoskodásra.
Bár tudom, ennek a kis írásnak semmi értelme, mert ez a kis ország, ez a nagy magyar haza, a hangemberek hazája. Mint ahogyan ez is csak egy hang volt, melyet a nagy magyar pusztába kiáltottam.

medikus 2007.03.04. 23:17:36

> "ködös elméteket"
> "Tudod éppen azért nem mennek a dolgok, mert ilyen emberekkel van tele ez az ország."
Kedves.

Bocsássatok meg, hogy beleszólok, ember valóban embernek farkasa, de tényleg erre van most szükség, még itt is? Muszáj maró iróniával sárt dobálni minden irányba, még egymásra is? Próbáljunk már meg egyszer egy emberként kiállni valami mellett, és nem egymás mellett állván kést döfködni a szomszédunkba. Kedves előttem szóló, ML-sal együtt akarsz működni konstruktívan, kivont kardok elhagyásáról beszélsz, de saját pályatársadba még ismeretlenül is beletörlöd a lábad, csak azért, mert teljesen más a világnézete? Hát látod, ha valamiért, akkor épp az ilyen hozzáállások miatt nem mennek jól a dolgok kicsiny hazánkban.

kitt 2007.03.04. 23:49:43

Ne mutogassunk egymásra. Kicsiny hazánkban olyanok a dolgok, amilyenek, ami most fontos ebből, hogy ilyen körülmények között kell boldogulnunk. Menjünk oda 7.-én, legyünk ott, együtt. Most ennyit tehetünk.

A szervezőknek és egyéb "mozgolódoknak" pedig nagyon köszönöm amit tesznek.

medikus 2007.03.05. 00:02:11

Teljesen osztom az előttem szóló véleményét.

Zoli 2007.03.05. 08:27:04

Nos, kedves embernekfarkasa!

Biztos láttad más a Tanú c. filmet.
Amit írtál, arról egy mondat jutott eszembe onnan:

"Maga még innen a börtönből is agitál?"

1. A kubai egészségügyről nem állítottam, hogy nem jó. Fogalmam sincs milyen.
2. Az, hogy egy párt tagjai együtt szavaznak, szintén lehetne normális dolog. De! A képviselőket tudtommal azért választják egy demokráciában, hogy az őket megválasztók véleményét képviseljék.
Ezzel számomra kissé nehézkesen fér össze a mai magyar gyakorlat, amikor párteligazításon magolják be, mikor milyen gombot kell nyomni.
A szavazatom kell ahhoz, hogy egyéniben kerüljön be, de aztán pártfunkcionáriusok mondják meg, hogy szavazzon? Ez így jó?
3. Te ezt a kapkodást reformnak nevezed?
Tudom, itt már politikai vonalra kerültünk, az meg micsoda egy alantas dolog, ugyebár... a "köz ügyéről" beszélni a köztéren... (amikor az csak a pártokra tartozik???) fúj...
Tényleg össze vannak itt kavarodva a dolgok.

Dobi 2007.03.05. 09:40:32

Sziasztok! Először is köszönet a szervezőknek, hogy próbálnak tenni valamit. Kérdéses, hogy lesz-e bármi eredménye, de nincs működőképes alternatíva, sajnos. Pártpolitikát vinni a dologba lehet, de kérdés, hogy érdemes-e. Azt hogy milyen módszerekkel "kormányoz" és "reformál" az MSZP és GYF, mindenki látja, akinek nincs még mindig bekötve a szeme. Tény, hogy a Fidesz ősz óta minden (jogállami) követ megmozgatott a kormány leváltása érdekében. Eddig nem értek el semmit ezügyben, nem valószínű, hogy pont ebben a kérdésben bármi ráhatást tudnának gyakorolni ML-ékra. Másrészről viszont az élhető kompromisszum legcsekélyebb esélyét is elveszi a pártpolitikai tartalom, érthető okokból. Egy dolgot tehetünk: minél nagyobb számban megjelenünk, demonstrálva azt, hogy nem hagyjuk, hogy ezt (is) lenyomják a torkunkon. Aztán vagy bejön, vagy nem.

Fantomas 2007.03.05. 10:39:02

Kedves Sorstársak!
Adódott egy probléma,amit sokan sokféleképp oldanának meg.Csak annyit mondhatok,vigyázzunk nehogy leereszkedjünk a politikai pártok szintjére,s egymás véleményének megkiabálásával töltsük az egyébként is szűkös időnket!Jelenleg a legjobb amit tehetünk,hogy elmegyünk a Fórumra,s türelmesen elmondjuk,hogy nekünk ez így nem jó!A legrosszabb ami történhet,hogy üres ígérgetésekbe fog torkollni az egész fórum,s nem változtatnak semmin!
Igyekezzünk mindent bevetni a helyzet megváltoztatása érdekében!Egyik lehetséges "ütőkártyánk" a fenyegetés:hogy sokkal többen fogják választani a külföldöt mint eddig.
Ha pedig semmi nem győzi őket jobb belátásra,jön aminek jönnie kell:sokan elutaznak,s csupa keleti,innen-onnan jött orvos gyógyítja majd a magyarokat (-bár ennyire előre még ne menjünk-)
Küzdjünk,s bízva bízzunk!
Ui.: köszönet illeti az érdekképviseleteinket,hogy ilyan hamar léptek,s lehetővé tették a reagálást!

kitt 2007.03.05. 14:13:58

Én itthon akartam az álmaimat megvalósítani. Szeretem az itteni embereket és itt szeretnék élni.(furcsa, igaz?)
A külföld válsztása számomra nem "ütőkártya" és nem is "fenyegetés", inkább nevezném kényszermegoldásnak.

Petrezselyem 2007.03.05. 14:29:33

Kedves Kollégák,
piros-fehér-zöld zászlót vihetek? Vagy az is félreérthető?

senkise 2007.03.05. 15:02:48

Csak annyi tanácsot adnék, hogy majd, mikor tárgyalásra kerül a sor, felelős értelmiségiként lépjünk fel, és ne kavarjunk pártpolitikát a dologba semmiképpen, csupán szakmait kérdéseket (pl. ha nagyon hajthatatlanok lennének ezzel kapcsolatban, azzal az érvvel simán el lehet tolni a bevezetés időpontját nagyon sok évre, hogy aki már felvételizett az egyetemre -pontosan, aki már most 2007-ben adja be a jelentkezési lapját-, azok annak tudatában jelentkeztek, hogy állami támogatás jár ezért a képzési formáért. Éppen emiatt nem tudták a tandíjat bevezetni a 2006-ban kezdett évfolyamokon az alap- és mesterképzéses szakokon.

dr. Konkoly Rita 2007.03.05. 19:49:54

Sziasztok!

Nem a rezidens képzésről szól a történet csupán!!A cél, hogy elpusztítság a magyarságnak az írmagját is!
Először el kell butítani mindenkit az oktatási rendszeren keresztül, majd a TV-ből ömlő szennybe kell megfulladnunk. Akik túl élték?? majd az eü. el teszi Őket lábalól!

Bontsatok zászlót és SZELLEMI SÍKON indítsátok a támadást.

Sok siker Magyarország!!

Konkoly Rita

Konkoly Rita 2007.03.05. 19:52:55

Természetesen "túlél" és "elteszi", nekem pedig elborítja. És egy !-jel.
Üdv
KR.

tistedur 2007.03.05. 19:57:03

még így is maradtak benne hibák..

Carlitos 2007.03.05. 20:28:30

Sziasztok!

Szerintem EZ a történet igenis a rezidensképzésről szól... És bár én nem tartozom a szervezők közé, nem hinném, hogy piros-fehér-zöld zászlóra, vagy bármire is szükségünk lenne ehhez most, lobogtassuk ezúttal az észérveinket. Ez még nem tüntetés, hanem "fórum".
Ha nekikrontunk, hogy minden rossz, amit csinálnak,hogy alkalmatlanok (ettől még persze így van), esélyünk sem lesz kompromisszumra. Nehéz, de a hatékonyság érdekében az embernek ideiglenesen félre kell tennie a haragját. De nem örökre...! Ha nem hallgatnak semmilyen észérvre, a tüntetésen magam cipelem azt a zászlót!!!

senkise 2007.03.05. 20:58:15

Ez utolsóval egyetértek. Nem kell ide zászló, jelkép, csupán józan ész és tárgyalás. Hideg fej, tiszta érvek. Az meghozza mindig a kívánt eredményt. Ha nem, akkor meg jöhet a tüntetés. De ezt ne is tervezzünk, mert biztos vagyok benne, hogy sikerül megállapodni.

medikus 2007.03.05. 23:20:20

"De ezt ne is tervezzünk, mert biztos vagyok benne, hogy sikerül megállapodni."

Eljen az optimizmus. Nem szarkazmusbol mondom, komolyan, kivanom, hogy igazad legyen. En sajnos epp a masik veglettol felek, szamomra ugyanis ML meg egyszer sem bizonyitotta, hogy szakmailag akar a legkisebb mertekben is kompetens lenne, ezek igy erosen megkerdojelezem, hogy mennyire tudjuk "meghatni". Ennek ellenere tenyleg teljes szivembol kivanom, hogy igazad legye.

Petrezselyem 2007.03.06. 08:20:48

"De ezt ne is tervezzünk, mert biztos vagyok benne, hogy sikerül megállapodni."

Valóban.
Mind a Kormány, mind ML számatalanszor tanúsította, hogy kész szakmai egyeztetésre, vagy fontos neki a válsztók, érintettek véleménye...Ugye?

Ébredjetek már fel!

Apokalipszismost 2007.03.06. 10:20:11

Miből gondoljátok, hogy bárki is tiszteletét teszi a fórumon az Eü. Minisztériumból?
Gondolom többen láttátok a közvetítést (vagy hallottatok) a háziorvosok fórumáról.

dilemma 2007.03.06. 14:18:21

Orvos akarok (,szeretnék) lenni. Azt hiszem, nem én nyújtóztam nagyot, a rendelettel akarják rövidre szabni a takarómat. Márpedig esélyt sem látok arra, hogy a rezidensi képzésemet finanszírozni tudjam ha ezt ilyen formában bevezetik. Ha ezt előre tudom, nem is jelentkezem az orvosira, így meg van 3szemeszterem, aminek nem tudom már, hogy örüljek, vagy elvesztegetett időnek tartsam. Tudom, nagyon az elején járok még, de esélytelen folytatást látva még kevesebb ereje marad az embernek napokon, heteken át a könyv fölött gubbasztani. Nem arról volt szó, hogy esélyegyenlőség, hogy ne csak az anyagi helyzet döntse el, ki tanulhasson? Érdekelne erről a tisztelt döntéshozók véleménye, csak mivel még nem adtam fel teljesen a reményt, így szerdán az élettan demonstráción fogok részt venni este 7-kor.
Egyébként meg erősíteni kellene az értelmiségi réteget, nem pedig külföldre űzni, reménytelenné tenni az itthoni helyzetét. Elég nagy elszántság kell már most is, hogy valaki kicsiny országunk rozoga egészségügyében orvosként tevékenykedjen. Diplomásként mintha többet is kellen adózni, nem? Több diplomás, több bevétel...? Támogatni kellene, nem akadályokat emelni. Őszintén szólva nem vagyok túl optimista a sikert illetően, de győzzön az ész, értelem! Hajrá!

senkise 2007.03.06. 15:18:29

Szerintem, pedig ne pesszimistán álljunk oda, hanem a szakmai és észérvekben higgyjünk és abban is, hogy az EüM vezetői is hajlanak az észérvekre és racionális vitával meggyőzhetőek. Hiszen a kerekasztal beszélgetés erről szól, nem?

Konkoly Rita 2007.03.06. 15:44:32

Sohasem viszitek semmire, míg nem szálltok ki a "dr. burokból". Mindenki ugyan úgy sz...rik a WC-n, ha tetszik, ha nem. Ezt ne felejtsétek el!

Sok siker kívánok, de nem sok jót jósolok Nektek így. Változtassatok a hozzáállásotokon, leendő munkanélküli orvosok!
KR.

konkoly Rita dr. 2007.03.06. 15:46:18

..ÉS VÁLLALJÁTOK A NEVETEKET!! (Ti féltek...)?

medikus 2007.03.06. 18:09:16

Konkoly Rita: milyen dr burokrol beszelsz? Bocsass meg, de per pill egyetlen fellengzos, ki-ha-en-nem hozzaszolast nem latok itt, jelenleg mindenki aggodik az EuM uj, grandiozus mellefogasanak eloszele miatt. Az pedig, hogy nehanyunknak lesujto velemenye van az egeszsegugyi tarcarol, nem "dr. burok", hanem a "leendo munkanelkuliek burka", netan a "meghokkent allampolgarok burka".
Egyebkent tiszteletre melto, hogy vallalod a nevedet. A magam neveben beszelve, en nem azert nem irom ki a sajatom, mert felek barkitol is (sem a blogot nem olvaso egeszsegugyi fejesektol, sem az itt egybegyult Sorstarsaktol); hanem egyszeruen azert, mert szeretek elni az internet adta aldasos anonimitassal, megszoktam azt (megjegyzem, epp azert adtam meg az elerhetosegemet a profilomban, hogy elerheto legyek annak, aki barmit akar velem kozolni). Ettol meg nem er kevesebbet egyikunk velemenye sem, es a Tied sem er tobbet.
Kerlek, semmikepp se vedd tamadasnak a hozzaszolasomat, nem annak szanom. Sok sikert Neked is mindenhez.

konkoly Rita 2007.03.06. 20:34:05

Természetesen nem veszem támadásnak leveledet, hisz semmi támadás nincs benne. Arról a burokról beszélek, amit csak akkor lehet meglátni, ha kiszállsz belőle. Nagyon sokmindenkinek (dr.-nak) egy élet is kevés hozzá, hogy megtegye. Többek között ebből is fakad, hogy az orvostársadalomban olyan fokú széthúzás van, ami semmihez sem fogható! (Ezt használják ki nagyon ügyesen a kormányok.)Többször indult kezdeményezés, hogy az egyetemistákat be kell vonni országos orvostüntetésekbe. Az egyik kezdeményezés a www.webdoki.hu nevezetű "kocsmában" indult. Az eredménye? Többünket kizártak a lapról, szétzilálták a hozzáférhetőségeinket és bíróság elé akartak rángatni. Köztünk volt a "besúgó"...Persze, van ennek más olvasata is, attól függően, ki ül a gép előtt.
Az, hogy észérvekkel megoldhatóak a dolgok igaz állítás, mondjuk a kórbonctan szigorlaton :-))

Üdv
Rita

Medika 2007.03.06. 22:17:35

Van valakinek információja arról, hogy Molnár lajos holnap megjelenik-e a fórumon?

rezidens · http://rezidens.blog.hu 2007.03.07. 11:28:36

Hát manapság és jelen állapotok között semmi sem biztos...

medikus 2007.03.07. 12:34:08

@ Rezidens: Ez egy igen diplomatikus megfogalmazas volt.

@ Konkoly Rita: sajnos en is nagymertekben szkeptikus vagyok az eszervek hatasossagaval kapcsolatban. Nem kell messzire nyulni, hogy peldakat meritsek: a vizitdij, az agyszamcsokkentes, a korhazbezaras es -atszervezesek ellen hanyan tiltakoztak... es hany tiltakozast hallgattak meg?

Koltoi kerdes, persze.

kitt 2007.03.07. 21:35:46

nem jelent meg...ez beszédesebb minden szónál..


Magor és a Többiek!

Nagyon ügyesek voltatok, köszönök mindent!
Kérlek titeket, hogy ne menjetek bele semmilyen "csúsztatott" megoldásba..(pl..hitelből finanszírozni a rezidensképzést)
Amennyiben a finanszírozási forrás megoldása probléma, javaslom, hogy a politikusok fizessenek, ha dolgozni akarnak...ez bőven fedezni fogja a költségeket....és ha nem akarnak ilyen feltételek mellett dolgozni, esetleg külföldre mennek, nos akkor is jól járunk..

Apokalipszismost 2007.03.07. 22:42:23

A magam részéről Éger elnök úr hangnemével tudok kizárólag egyetérteni. Az egész lejátszott dolog, úgyhogy nemigen van miről érdemben tárgyani. (Akivel meg lenne, az sosem jelenik meg...)

Csak színház volt ez is.

Ahogy az elején Kökény bejelentette, hogy mi (nagylelkű, bölcs, megfontolt) vezetőitek, úgy döntöttünk mégsem vezetjük be ezt a változtatást, vagy legalábbis a jelenlegi hatodévesek megússzák, számomra teljesen egyértelművé vált, hogy kabaré az egész. Mint már többször hangsúlyoztam, elég ismert politikai húzás, hogy mondanak valami kegyetlen szart, majd csak a felét csinálják meg, tetszelegve a megmentő/bölcs/belátó szerepében, ám mégiscsak megszivatva a célközönséget.

Ez lesz most is. Szerinetm.

medikus 2007.03.07. 23:21:00

A szog valoban eleg hamar kibujt meg annak is a zsakjabol, aki nem merte eddig elhinni, hogy a szogek mar csak ilyenek. Szerintem az este legfelhaboritobb javaslata az ujfajta hitelkonstrukcio kidolgozasa, es a rezi ezaltali finanszirozasa volt, valamint az, amikor egy fel mondat erejeig Kokeny nekiallt "nosztalgiazni" az o palyakezdeset illetoleg. Szanalmas, komolyan.

Ennel szanalmasabb mar csak ML viselkedese volt, aki, mint azt jonehanyan elore megjosoltatok, nemhogy sajat maga nem jott el, de a tarcajatol sem kuldott senkit, nehogy mar itt erdemleges vita folyjon.

Dobi 2007.03.07. 23:56:18

Köszönet a szervezőknek, hogy megteremtették a lehetősségét annak, hogy demonstráljuk, hogy nem nyugszunk bele, hogy ezt lenyomják a torkunkon.
Az, hogy ML nem jött el, az eddigi tapasztalatok alapján (kamara gyűlés, háziorvos fórum) szinte borítékolható volt.
Igazából ennek a "vita"fórumnak a tényleges szerepe nem is a rezidensképzés jövőjének a megvitatása volt, hanem az, hogy kiterítsék a kártyáikat. Hogy válaszoljanak nagy nyilvánosság előtt kényes kérdésekre, hogy megmagyarázzák, hogy ez az egész egyáltalán hogyan juthatott az eszükbe.

A Kökénynek egyébként sikerült majdnem akkora orbitális baromságot felvetnie, mint amilyen ez az egész törvény\kormányrendelet-tervezet volt: rezidensképzés hitelből. Hol él ez az ember? A diákhitelt kb. 20 év alatt lehet(ne) visszafizetni, 200 ezres kezdővel és 5 évente 25%-os keresetnövekedéssel. (lásd: index.hu/gazdasag/magyar/diakhib0702/)

Szerinte egy havi 200-300 ezres hitelt mégis miből és mikorra fizetne vissza egy orvos???

Osztom egyébként Apokalipszismost véleményét: ez az egész ügy lehet, hogy csak felvezetője volt valami hasonlóan színvonalas, de "puhább" "reformnak", aminek ezekután már szinte örülnünk kellene... Pölö képzés hitelből?
Tartok tőle, hogy hamarosan (max pár hónap) kiderül...

Mindenesetre nem írigylem a 3-4-5. éveseket, de az is biztos, hogy ha jövőre is lesz valami hasonló "ötletük", rezidensként is ott leszek a "fórumon".

Köszönet még 1x a szervezésért!

Apokalipszismost 2007.03.08. 07:40:52

Én szintúgy ott leszek, mert bár nem tőlünk függ a dolog, de mindenképpen mutatnuk kell (ha más nem egymásnak), hogy se nem vagyunk teljesen hülyék, hogy megegyünk mindent, és hogy nem vagyunk balekok sem, akik az egyetemen megtanultunk tűrni, és szó nélkül, lehajtott fejjel vonuljanak a vesztőhelyre.

Lehet, hogy drámai, de a magam részéről azt sem tudnám megengedni, hogy ne keressek semmit az egyetem után, nemhogy FIZESSEK 200 E-et... és a tegnap történtek szerint, akkor ez az egyik cél. ha marad ugyanakkora lé a rezidensképzés finanszírozására, de minden költség emelkedik, akkor még minimálbérezett rezidensek is futkoshatnak a kórházakban. A McDonald's-os többet keres.

"dr. Xy vagyok. Netán egy sajtburgert?"

dilemma 2007.03.09. 12:19:37

Sajnos nem voltam ott a fórumon, így köszönöm azoknak, akik megjelentek és így az én érdekemben is szót emeltek.
Jól értem, hogy egy újabb hitelt próbálnak ránk tukmálni, csak hogy ki bírjuk fizetni az általuk bevezetett képzési díjat? Nekem már így is muszáj volt felvennem havi 30 ezret diákhitel formájában. Ezt is elég sokáig fog tartani visszafizetni, nem lennék képes még havi két- háromszáz ezer Ft-ot a nyakamba akasztani a kamatokkal együtt. Jobb, ha még most elmegyek a tescoba árufeltöltőnek. Van valakinek jobb ötlete?
süti beállítások módosítása